Kokių automobilių ieško verslas?

automobilis nuomai vilniuje

Šiandieninėje rinkoje automobilių pasiūla iš tiesų didelė, o konkretaus modelio pasirinkimas priklauso nuo mūsų keliamų tikslų, pomėgių ar estetikos pojūčio. Vis dėlto, jei transporto priemonę asmeniniam naudojimui renkamės gana laisvai, verslo sektorius turi apgalvoti kur kas daugiau detalių, kadangi automobilis tampa ne tik įmonės įvaizdžio dalimi, bet ir gali turėti tiesioginės įtakos verslo procesams.

Renkantis automobilį, būtina atsakingai įvertinti kiekvieną aspektą, pradedant transporto priemonės kaina ir baigiant eksploatacijos išlaidomis bei ilgaamžiškumu. Besikeičiantys verslo poreikiai ir nuolatos atsinaujinanti rinka vis labiau skatina susilaikyti nuo ilgalaikių finansinių įsipareigojimų, automobilį perkant lizingu, ir įvertinti nuomos privalumus. Ilgalaikė automobilių nuoma verslui tampa dominuojančia praktika visoje Europoje, suteikdama vis daugiau privalumų tiek mažesniam, tiek didesniam verslui.

Šiuo metu didžiausią rinkos dalį sudaro automobilių nuoma Vilniuje. Tai gana aiškiai suprantama tendencija, kadangi sostinėje fiksuojamas ir didžiausias įmonių skaičius. Kodėl nuoma? Visų pirma, čia reikėtų kalbėti apie kainą – priešingai nei automobilio įsigijimas lizingu, WeFleet automobilių nuoma verslui suteikia galimybę turėti bei eksploatuoti automobilius be didelių pradinių investicijų ir ilgalaikių įsipareigojimų. Patogi mašinų nuoma yra praktiškas sprendimas ir dėl to, jog verslui nebereikia rūpintis dėl transporto priemonės gedimų ar finansinių automobilio eksploatacijos klausimų, kadangi už tai yra atsakinga automobilį nuomojanti bendrovė.

Populiariausi automobilių tipai

Nors transporto priemonės gali būti grupuojamos labai įvairiai pagal specifinius verslo poreikius, paprastai išskiriamos trys pagrindinės automobilių kategorijos:

Miesto automobiliai – jeigu daugiausiai tenka keliauti mieste ir į ilgesnę kelionę išvykstama pakankamai retai, toks pasirinkimas bus pats tinkamiausias. Šie automobiliai pasižymi ekonomiškumu, o tai reiškia, kad ir jų kuro sąnaudos bus minimalios. Įmonėms, turinčioms didesnį automobilių parką, mažesnės kuro sąnaudos lems ir ženkliai mažesnes automobilių eksploatacijos išlaidas. Kitaip sakant, jei transporto priemonėmis naudojamasi tik miesto ribose, naujų, patogių ir nedidelių miesto automobilių nuoma yra praktiškiausias pasirinkimas kasdienai.

Visureigiai – jie išsiskiria savo pravažumu, bet mieste tai nebus idealiausias pasirinkimas, kadangi neretai tokių automobilių nuoma Vilniuje (kaip ir visoje Lietuvoje) kainuoja brangiau. Tačiau be jų bus sudėtinga važiuoti užmiesčio keliais ar į atokesnes vietoves. Įprastai visureigius renkasi žemės ūkio verslo ar miškų verslo industrijų įmonės, taip pat verslai, kurių veiklos vykdymui reikalingos kelionės po visą Lietuvą.

Ekonominės klasės automobiliai – tai pati universaliausia automobilių kategorija, todėl ir šių mašinų nuoma sulaukia išskirtinio dėmesio. Ekonominės klasės automobilis puikiai tinka tiek trumpoms kelionėms mieste, tiek ir ilgesnėms išvykoms užmiestyje. Be to, tokių automobilių kaina nebus didelė, o verslui tai yra papildoma galimybė sutaupyti.

Siekdamas priimti teisingiausią sprendimą, kiekvienas verslas turėtų įsivertinti savo poreikius, turimo automobilių parko dydį, dažniausius maršrutus ir kuro sąnaudas. Tiesa, automobilių nuoma su abonementu yra praktiškas sprendimas, leidžiantis nebijoti suklysti – jei pasirinktas automobilis neatitiktų keliamų reikalavimų arba verslo pobūdis su laiku pasikeistų, automobilį galite pakeisti kitu be jokių papildomų mokesčių.

Kodėl populiarėja automobilių nuoma?

Automobilis nuomai versluiAutomobilis turi būti saugus, patogus bei patikimas. Tiesa, versle labai svarbus ir dar vienas aspektas – praktiškumas. Kitaip sakant, transporto priemonė turi atlikti savo funkciją, nekelti finansinių rūpesčių ar su automobilio eksploatacija susijusių papildomų klausimų. Būtent tai ir nulemia automobilių nuomos poreikio augimą – nuomojantis automobilį nereikia rūpintis beveik jokiais su transporto priemonės priežiūra susijusiais klausimais, pavyzdžiui, netikėto remonto būtinybe. Be to, automobilio nuoma su abonementu suteikia laisvę rinktis ir keisti automobilį pagal įmonės situaciją be jokių įsipareigojimų, kas dinamiškoje verslo aplinkoje yra svarbus privalumas. Kviečiame atidžiau susipažinti su automobilių nuomos sąlygomis ir taisyklėmis, kurios padės atsakyti į dažniausiai užduodamus klausimus ir įvertinti transporto priemonės nuomos galimybes.

TOP 3 klausimai verslui

1. Mašinos nuoma ar pirkimas lizingu?

Tai bene dažniausias klausimas, kurį užduoda verslas, ieškodamas tinkamo sprendimo. Galima gana nesunkiai apskaičiuoti, kiek reikėtų investuoti perkant naują automobilį ir kiekvieną mėnesį mokant įmokas, ir kiek kainuotų automobilio nuoma, apimanti papildomas finansines naudas. Kviečiame palyginti automobilio nuomos ir lizingo galimybes, kurias išsamiau aptariame ankstesniame straipsnyje. Įprastai šioje kovoje laimi automobilio nuoma dėl efektyvaus laiko taupymo, didesnio lankstumo ir sutaupytų automobilio eksploatacijos išlaidų, kadangi jas padengia automobilio nuomos paslaugas teikianti įmonė.

2. Ar automobilis atitinka įmonės poreikius?

Kiekvieno verslo poreikiai gali skirtis, todėl juos reikėtų vertinti individualiai. Paprastai verslui svarbiausia, kad automobilis būtų patogus, saugus, atliktų savo funkciją ir keltų kuo mažiau rūpesčių. Jeigu nuomojatės automobilį ir jaučiate, kad išsirinkote netinkamą transporto priemonę, jūsų netenkina automobilio kuro sąnaudos ar transporto priemonė yra nepatogi (pvz., labiau mėgstate vairuoti automobilį su automatine, o ne su mechanine pavarų dėže ar atvirkščiai), turimą automobilį galite pakeisti kitu.

3. Ar automobilis atitinka įmonės įvaizdį?

Šiuolaikiniame versle automobilis neretai tampa ne tik darbo priemone, bet ir reprezentaciniu įmonės veidu, todėl dėl veiklos specifikos kai kurie verslai yra linkę vairuoti prabangesnius automobilių modelius, ypač, jei tenka planuoti keliones su verslo partneriais ar įmonės klientais. Automobilio išvaizda yra svarbi ir vykstant į verslo susitikimus. Tiesa, reikėtų nepamiršti, kad, jei tam tikros veiklos sritys reikalauja prabangaus verslo įvaizdžio, kiti verslo sektoriai gali kur kas palankiau vertinti kasdienį paprastumą.

Ieškote tinkamo automobilio savo verslui?

Užsisakykite dabar!

Kviečiame apsilankyti ir mūsų LinkedIn paskyroje!

Dalintis