Palyginkime: automobilio nuoma su abonementu vs. automobilio pirkimas lizingu

wefleet automobilis vilniuje

XXI amžiuje automobilis tapo būtinybe, neatsiejama nuo kasdienių veiklų. Ir visai nesvarbu, ar kalbėtume apie fizinius asmenis ar apie verslo sektorių. Tiesa, negalime paneigti, kad tai yra gana brangus pirkinys, todėl ieškodami patikimos transporto priemonės stengiamės įvertinti įvairias alternatyvas. Matome, kad šiuo metu vienas aktualiausių klausimų verslui – ar geriau įsigyti automobilį lizingu, ar rinktis automobilio nuomą? Natūralu, jog abu variantai turi savų niuansų, o renkantis būtina atsižvelgti tiek į finansinius, tiek ir į papildomos naudos veiksnius.

Analizuojant finansinius klausimus, neretai akcentuojamos automobiliui skiriamos išlaidos ir transporto priemonės išliekamoji vertė. Tačiau svarbu atkreipti dėmesį, kad ir pats automobilis reikalauja nuolatinės priežiūros, taip pat ir draudimo, o visa tai sudaro nemenką išlaidų dalį. O kur dar šiems darbams skirtas laikas ir energija… Kadangi lizingas paprastai tokių išlaidų neapima, įmonei tuo tenka rūpintis papildomai, tokiu būdu atsitraukiant nuo savo pagrindinės veiklos. Čia reikėtų nepamiršti ir daug laiko atimančios dokumentacijos. 

Automobilių nuoma šiuo klausimu nuima nemažai rūpesčių nuo ir taip apkrautų verslo pečių. Be to, versle itin aktualus lankstumas, kadangi verslo poreikiai gali greitai keistis. Šiame sektoriuje vis daugiau dėmesio skiriama patogumui, todėl natūraliai populiarėja ir automobilių nuoma su abonementu.

Kaip lyginti ilgalaikę automobilio nuomą su automobilio pirkimu?

automobilio nuoma vilniuje

Reikia turėti omenyje, kad verslas, kalbėdamas apie transporto priemonės pasirinkimą ir keldamas klausimą, kuris automobilio naudojimo variantas – įsigijimas lizingu ar automobilių nuoma su abonementu – yra geresnis, tikrai nekalba apie automobilio poreikį savaitgaliui ar kelioms dienoms per mėnesį. Kitaip sakant, svarstant skirtingus variantus ir norint įvertinti, kas naudingiau verslui – automobilio nuoma abonementiniu būdu ar pirkimas – privalu atsižvelgti į ilgalaikę perspektyvą. Taip pat svarbu įvertinti ir pačios įmonės niuansus: finansinę situaciją, poreikius, planus ar pajėgumus.

Visų pirma reikėtų pagalvoti, kaip dažnai jūsų įmonė naudojasi automobiliais ir koks yra jų poreikis, kiek tikėtina, kad šis poreikis keisis ir kiek kainuotų transporto priemonės (transporto priemonių) pirkimas (neužmirštant įvertinti ir automobilių priežiūrai bei draudimui skiriamų lėšų). Šiuo atveju reikėtų nepamiršti, jog automobilio nuoma verslui, priešingai nei automobilio įsigijimas, suteikia lankstumo bei galimybę keisti automobilius prisitaikant prie atsinaujinančių rinkos tendencijų.

Kaina

Renkantis palankiausią variantą, neabejotinai vienas svarbiausių kriterijų yra kaina – kiekvienas verslas atsakingai prižiūri savo išlaidas. Na, o kaip tuomet palyginti abu variantus? Pamėginkime sugretinti vidutinį kompanijos WeFleet ilgalaikės automobilio nuomos abonementiniu būdu mėnesinį mokestį su visomis į jį įeinančiomis paslaugomis ir tokio paties automobilio išlaidas lizingui.

WeFleet automobilio nuoma verslui kainuotų 330 eurų mėnesiui, į šią sumą įeina ir visos papildomos paslaugos. Perkant tokį pat automobilį lizingu kas mėnesį tektų išleisti mažiausiai 280 eurų. Kaip matome, susidaro 50 eurų skirtumas – atrodytų, lyg ir sutaupoma, bet ar iš tiesų? Tad palyginkime:

AUTOMOBILIO PIRKIMAS LIZINGU AUTOMOBILIO NUOMA SU ABONEMENTU
Pradinė įmoka: mokama Pradinė įmoka: nemokama
Draudimas: neįtrauktas Draudimas: įtrauktas
Registracija, mokesčiai, aptarnavimas, 24/7 pagalba kelyje, sezoninės padangos: neįtraukta Registracija, mokesčiai, aptarnavimas, 24/7 pagalba kelyje, sezoninės padangos: įtraukta

Įsivertinę visus papildomus faktorius matome, kad suma, kurią tarytum sutaupytume, vargiai padengtų išlaidas už visas papildomas paslaugas.

Lankstumas ir individualumas

Kaina – tikrai ne vienintelis privalumas, kurį gali pasiūlyti ilgalaikė automobilių nuoma verslui. Mes puikiai suprantame, kad verslo sektoriuje kiekviena situacija gali labai greitai keistis, todėl lankstumas čia yra nepaprastai svarbus. Būtent tokią galimybę ir suteikia automobilių nuoma su abonementu: galima laisvai rinktis, keisti automobilius, prisitaikyti prie skirtingų darbuotojų poreikių ar veiklų pobūdžių, prie konkrečios situacijos ar tiesiog išmėginti naujus automobilių modelius.

Lankstumo klausimas svarbus tiek didesnėms įmonėms, tiek pradedančiajam verslui, kurio poreikiai gali kisti. Palyginkime automobilio nuomą ir lizingą:

AUTOMOBILIO PIRKIMAS LIZINGU AUTOMOBILIO NUOMA SU ABONEMENTU
Galimybė keisti vieną automobilio modelį kitu: nėra Galimybė keisti vieną automobilio modelį kitu: yra
Galimybė rinktis lanksčiai, be ilgalaikės sutarties: nėra Galima rinktis lanksčiai, be ilgalaikės sutarties: yra
Galimybė pritaikyti įmonės autoparką pagal besikeičiančius verslo poreikius: sudėtingiau Galimybė pritaikyti įmonės autoparką pagal besikeičiančius verslo poreikius: paprasčiau

Priežiūra ir draudimas

Automobilis reiškia ne tik jo įsigijimo kainą, bet ir papildomas išlaidas jo priežiūrai, draudimui bei kitiems mokesčiams. Siekiant priimti racionaliai pagrįstą sprendimą, labai svarbu šias išlaidas įsivertinti ir nuspręsti, ar geriau rinktis variantą, kuriame papildomos transporto priemonės ir draudimo išlaidos jau įtrauktos, ar už šiuos dalykus mokėti atskirai.

AUTOMOBILIO PIRKIMAS LIZINGU AUTOMOBILIO NUOMA SU ABONEMENTU
Galimybė numatyti automobilio eksploatacines išlaidas: nėra Galimybė numatyti automobilio eksploatacines išlaidas: yra
Galimybė nesirūpinti draudimu ir kitais mokesčiais: nėra Galimybė nesirūpinti draudimu ir kitais mokesčiais: yra
Galimybė nesirūpinti aptarnavimu, skubia pagalba: nėra Galimybė nesirūpinti aptarnavimu, skubia pagalba: yra

Papildomos naudos

Renkantis tarp lizingo ir automobilio nuomos verslui, reikia įvertinti ir papildomas naudas. Tarkime, lizingas suteikia galimybę įgyti ilgalaikio turto ir vėliau transporto priemonę parduoti, o štai automobilių nuoma su abonementu suteikia verslui daugiau finansinės laisvės, nes automobilio abonementas verslui siejamas tik su mėnesiniu mokesčiu.

AUTOMOBILIO PIRKIMAS LIZINGU AUTOMOBILIO NUOMA SU ABONEMENTU
Galimybė parduoti automobilį: yra Galimybė parduoti automobilį: nėra
Įtaka įmonės kreditingumui: yra Įtaka įmonės kreditingumui: nėra
Reikalinga pradinė įmoka ir sudėtinga dokumentacija: taip Reikalinga pradinė įmoka ir sudėtinga dokumentacija: ne

Turite daugiau klausimų ar norėtumėte pasitarti? Parašykite mums el. paštu: hello@wefleet.lt arba paskambinkite telefonu: (+370) 620 55520.

O jei nutarėte, kad ilgalaikė automobilių nuoma yra palankiausias sprendimas jūsų verslui – rinkitės iš mūsų siūlomų naujų automobilių modelių ir užsisakykite dabar!

 

Kviečiame apsilankyti ir mūsų LinkedIn paskyroje!

Dalintis